Седмична доза вдъхновение навършва една година

На този ден преди 12 месеца изпратих имейл до няколко души, който приемам за начало на „Седмична доза вдъхновение“. Година по-късно бюлетинът пристига в електронната поща на близо 150 души всеки понеделник.

По случай първата годишнина на „Седмична доза вдъхновение“ искам да благодаря на всички хора, които получават бюлетина ми. Ако с моите седмични порции хубавинки съм успял да внеса светлина в ежедневието им, значи всяка секунда, която съм отделил за подготвянето на бюлетина, си е струвала.

.

Какво е „Седмична доза вдъхновение“?

„Седмична доза вдъхновение“ е логично продължение на дългогодишните ми усилия да насочвам вниманието на хората към доброто, позитивното и красивото, които ни дават сила и смисъл да продължаваме напред въпреки изпитанията. Опитвам се да постигна тази цел чрез книгите си – „Хората, които променят България“, „От нас зависи“ и „Да тичаш към себе си“ (в съавторство с ултрамаратонеца Краси Георгиев), – както и чрез статиите, които пиша за медии и за собствения ми блог.

Чрез бюлетина всеки понеделник поднасям порция вдъхновение и храна за размисъл, съставена от 10 елемента. Сред тях ще намерите позитивни новини за успехи, добри примери и значими проекти на хора и организации от България и други страни, одухотворяващи есета, интервюта и репортажи, информация за доброволчески инициативи и културни и спортни събития и – не на последно място по значение – цитати от мъдри хора, върху които размишлявам.

.

Защо „Седмична доза вдъхновение“?

Вярвам, че можем само да спечелим, ако се погрижим за информационната си диета. Храната, която консумираме, влияе пряко на здравето, енергията и настроението ни. Макар че като че ли по-рядко си даваме сметка, това твърдение важи в пълна сила и за информацията, която допускаме до съзнанието си.

Всяко съдържание, което ни обогатява в интелектуален, духовен и емоционален план, е ценен ресурс на всеки етап от живота ни. Този ресурс ни е още по-полезен във времена на засилена несигурност, какъвто например е случаят с пандемията от коронавирус. А знаете ли кое е най-хубавото? Това, че колкото повече търсим новини и истории с положителен заряд и материали, които ни дават питателна храна за размисъл, толкова повече откриваме такива. Защото те се увеличават всекидневно, но за да ги видим, трябва да отворим очите си за тях.

.

Как можете да ме подкрепите?

Ако споделяте убеждението ми, че светът е голям и вдъхновение дебне отвсякъде, когато попадате на вдъхновяващи материали (новини, репортажи, коментарни статии, есета, пътеписи, интервюта, информация за интересни инициативи, събития, конкурси, книги, филми, театър и музика, снимки, видеа, подкасти и т.н.), можете да ми ги изпращате на имейл адрес dani@danipenev.net. Аз ще ги преглеждам и ще отсявам тези, които смятам за подходящи за бюлетина.

Ако желаете да ме подкрепите в разпространяването на позитивни новини и истории, можете да разкажате за „Седмична доза вдъхновение“ на ваши близки и приятели, за да могат те да се абонират за бюлетина, в случай че той им допадне.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *