Роси Георгиева - Дани Пенев

Роси Георгиева работи като модел, откакто е на 20 г. Първо подписва договор с българска модна агенция, а впоследствие – с италианска. Работи за марки като Valentino, Miu Miu, Victoria Beckham, Max Mara и CELINE. Участва в Парижката седмица на модата, след което се отправя към Азия. Работи в Тайланд, Малайзия, Китай, Тайван, Сингапур, Хонконг, Япония и Филипините. Участва в Hong Kong Fashion Week и Macau Fashion Week и снима за множество списания, каталози и реклами, в това число за Elle Fashion Week, The Malaysian Women’s Weekly и Harper’s BAZAAR Asia.

Роси притежава бакалавърска степен по икономика и бизнес от Университета за национално и световно стопанство (УНСС). По-рано тази година се сертифицира като холистичен нутриционист от Institute of Integrated Nutrition (САЩ) и пилатес инструктор. Има опит като дигитален стратегически консултант към американска фирма за онлайн търговия и участва в сборника „За бавното живеене и насладата от живота“ („Колибри“, 2020) на Светлозар Желев.

От няколко месеца Роси поддържа блог, в който пише за здраве, личностно развитие, книги и пътешествия. Презарежда батериите, като прекарва време сред природата, медитира, ходи на йога лагери, чете книги и слуша подкасти. Обича да експериментира и да почива на тихи местенца.

Повече за Роси можете да научите от репортажа за нея в „Завърналите се с Петя Кертикова“.

.

Любимите книги на Роси Георгиева

Уточнение: книгите, преведени на български език, са представени с българските издания. Останалите са представени в оригинал на английски език.

.

„Изкуството на победата“ (Locus Publishing, 2016) – Фил Найт

Автобиография, която описва редица премеждия и ни мотивира да оставим следа след себе си.

Източник: locus-publishing.com

.

„Отвързаната душа“ („Август“, 2014) – Майкъл А. Сингър

Задълбочена книга на духовна тематика, която ще ви помогне да си отговорите на въпроса „Кой съм аз?“. В мига, в който я завърших, отидох до книжарницата, за да я купя за приятел.

Източник: helikon.bg

.

„Размисли по пътя“ („Кибеа“, 1998) – Морган Скот Пек

Проникновена книга на психиатъра Морган Скот Пек, който вярва, че в основата на добрия живот стоят дисциплината, любовта, религията и милосърдието.

Източник: kibea.net

.

„Петте езика на любовта“ („Нов човек“, 2016) – Гари Чапмън

Прочетох тази книга още в гимназията и оттогава съм я подарявала многократно. От нея разбрах как се градят устойчиви взаимоотношения.

Източник: novchovek.com

.

„Нова земя“ („Кибеа“, 2009) – Екхарт Толе

За Екхарт Толе трябва да има специална категория в книжарниците: животопроменящи книги. „Нова земя“ не е лека и за да я осмислите, трябва да я четете бавно.

Източник: kibea.net

.

„Четирите споразумения“ („Кибеа“, 2001) – Дон Мигел Руис

В тази книга Руис ни казва, че онова, което приемаме за нормално, всъщност е плод на стриктни правила, наложени ни от родителите, училищата, религиите и хората, формиращи общественото мнение.

Източник: kibea.net

.

„Открито“ (intense/Locus Publishing, 2016) – Андре Агаси

В автобиографията си Агаси ни показва как да бъдем добри в нещо, което ненавиждаме. Една житейска история, която е по-голяма от тениса.

Източник: locus-publishing.com

.

„Дай, за да вземеш“ („Алтера“, 2017) – Адам Грант

В „Дай, за да вземеш“ американският психолог и университетски преподавател Адам Грант, на когото съм огромен фен, предлага освежаващ поглед върху лидерството, описвайки характерните черти на три основни типа хора: „даващи“, „вземащи“ и „неутрални“.

Източник: helikon.bg

.

Deep Work (2016) – Cal Newport

Книга, която описва естеството и ползите от концентрираната работа и ни помага да се справим с вродената ни склонност към разсейване.

Източник: calpnewport.com

.

The Power of a Positive No (2007) – William Ury

Тази книга ми помогна да подобря комуникационните си умения и да се науча да казвам Не, без да наранявам хората и да съсипвам приятелства.

Източник: goodreads.com

Заглавна снимка на Роси Георгиева: Личен архив

„Книгите, които препоръчвам“ е авторска поредица, в която представям любимите книги на хора от различни сфери. Целта ми е чрез тези материали да събера книжни препоръки, които биха били от полза на хора с разнообразни интереси и занимания, и същевременно да подпомогна работата на българските издателства, като промотирам техни книги и насочвам вниманието им към заглавия, които си струва да бъдат издадени на български език. Ако идеята ми ви харесва, можете да ми препоръчате хора с интересни занимания, които обичат да четат и биха споделили любимите си книги в рамките на поредицата ми, като ми пишете на dani@danipenev.net.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *