Crew Dragon, Foodie Boulevard Global

„Учат ни да вярваме, че играенето с храна е проява на прахосничество и неуважение. Ами ако съществува вариант, при който можем да си играем с храната по уважителен начин, да създаваме ядливо изкуство, да изостряме креативността си, да подхождаме с интерес към здравословни хранителни съставки и да превръщаме шедьоврите си във вкусно ястие? Точно така си представям аз забавлението с храна.“

Тези думи принадлежат на кулинарния архитект Софи Йотова – създателка на платформата Foodie Boulevard, автор на „Вкусно с усмивка: 123 кулинарни приключения“, сертифициран коуч по психология на храненето и организатор на работилници със семинарен характер.

Източник: Ciela.com

В мига, в който се докоснете до пъстрите произведения на изкуството на Софи, веднага ще разберете, че тя не просто говори, а действа. И то със замах!

Прекрасен пример е заглавното изображение към този текст. На него виждате кулинарната творба, с която Софи отбеляза изпращането в Космоса на ракетата на SpaceX с капсулата Crew Dragon и двама астронавти от НАСА в края на миналата седмица.

Отдолу ви представям още няколко кулинарни рисунки на Софи. Всички те са приготвени от сурови продукти, включително оцветителите – например розовият цвят идва от пудра от червено цвекло, а зеленият – от спирулина.

.

Фотограф: Софи Йотова

.

Фотограф: Софи Йотова

.

Фотограф: Софи Йотова

.

Фотограф: Софи Йотова

.

Фотограф: Софи Йотова

Ако искате да продължите да черпите вдъхновение от Софи, препоръчвам ви да се отбивате редовно във Foodieboulevard.bg, Foodieboulevard.com, Foodie Boulevard Global и Facebook групата „Практично готвене за заети хора“, в която можете да споделяте собствените си творения в кухнята с хиляди други последователи на философията на Софи.

Личната история на Софи можете да намерите в дебютната ми книга „Хората, които променят България“ (AMG Publishing, 2019).

Източник: AMG Publishing

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *