Вдъхновяващи новини и истории - Дани Пенев

Ако следите блога ми, вероятно знаете, че от малко повече от година вписвам имейл бюлетина „Седмична доза вдъхновение“.

Наскоро реших да надградя върху бюлетина, като всеки месец публикувам по един материал в блога си, в който събирам на едно място добри новини и вдъхновяващи истории от изминалите 30 (или 31) дни.

Ето порцията добри новини, вдъхновяващи истории и храна за размисъл, която приготвих за вас за месец август:

.

Олимпийски игри

.

Още спорт

.

Култура

.

Образование и наука

.

Бизнес и икономика

.

Конкурси и събития

  • Предприятия могат да кандидатстват за финансова подкрепа за научноизследователски развойни проекти в размер на до 500 000 лв. Одобрените проекти ще получат безвъзмездната финансова помощ в рамките на 12-тата конкурсна сесия на Национален иновационен фонд по схемата „Подпомагане на научноизследователската и развойна дейност на предприятия и организациите за научни изследвания и разпространение на знания“. Проектите трябва да попадат в следните тематични области: 1. Информатика и ИКТ; 2. Мехатроника и чисти технологии; 3. Индустрия за здравословен живот и биотехнологии; и 4. Нови технологии в креативните и рекреативните индустрии. Краен срок за кандидатстване: 10 септември (петък).
  • Стипендии за 10-месечна специализация в САЩ за професионалисти от държавния и частния сектор. Стипендиантската програма „Хюбърт Х. Хъмфри“ дава възможност на изявени специалисти да повишат професионалната си квалификация. Стипендиантите получават теоретична и практическа подготовка във водещи американски университети, държавни и частни институции и компании. В сайта на Българо-американската образователна комисия за образователен обмен „Фулбрайт“ ще намерите информация за областите, в които се отпускат стипендии, изискванията към кандидатите, критериите за подбор и необходимите документи за кандидатстване. Краен срок за кандидатстване за академичната 2022/2023 г.: 10 септември (петък).
  • В периода 6-12 септември в София ще се проведе Алея на книгата. Шатрите на издателствата и книготърговците, които ще участват в събитието, ще бъдат разположени на пешеходната част на бул. „Витоша“ и в парковото пространство пред НДК. Ето и културната програма на Алея на книгата.
  • На 9 септември (четвъртък) предстои „Тук-Там Кошер“ 2021. Мултидисциплинарното събитие, което се организира от Сдружение „Тук-Там“, ще се проведе едновременно в Inter Expo Center и онлайн. Програмата включва лекции от професионалисти с международен опит, представяне на иновативни български продукти и сесии с техните основатели, възможности за кариерно консултиране, работилници за придобиване на нови умения и възможност за създаване на контакти с представители на български и международни компании. Регистрацията за събитието става през сайта на сдружението.

.

Разни

.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *