Да тичаш към себе си - Дани Пенев

19 януари 2018 г. Журналисти от водещи български телевизии, радиа и печатни и онлайн издания са се събрали впопуляренстоличен мол. Набит, гологлав и брадат ултрамаратонец се качва на бягаща пътека. Той обаче не е там, за да се раздвижи, а за да бяга в продължение на 36 часа в подкрепа на деца, преборили онкохематологични заболявания.

Този бегач, за когото повечето българи чуват за първи път, се казва Краси Георгиев – човекът, който след 20 години във Великобритания и САЩ и десетки пробягани маратони и ултрамаратони по света намира нов източник на смисъл обратно в родината си.

Познавам Краси покрай работата ми по „Хората, които променят България“. Освен че прие да бъде част от дебютната ми книга, Краси се включи в премиерата ѝ в София на 7 ноември 2019 г. и в представянията ѝ в родния ми Кюстендил и във Велико Търново по-късно същата есен.

В разговорите ни с Краси в онзи вълнуващ за мен период, в които участваха и управителят и главната редакторка на изд. AMG Publishing, се роди идеята за книга, в която представяме житейския му път до този момент.

Няколко месеца по-късно идеята прерасна в договор и план за действие. Положихме доста усилия и преди няколко дни „Да тичаш към себе си. Моите 10 принципа за пълноценен живот“ влезе в печат.

Най-хубавото е, че вече можете да си поръчате предварително книгата, и тя ще бъде при вас в началото на февруари. Тогава ще е налична и в книжарниците в цялата страна.

Ако проявявате интерес към предходните ми книги, можете да си купите „Хората, които променят България“ (AMG Publishing, 2019) и „От нас зависи“ (AMG Publishing, 2020) през сайта на изд. AMG Publishing и от добрите книжарници в страната, включително онлайн.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *