Алея на книгата - Дани Пенев

От март насам преминаваме през необичайна за всички ни ситуация, предизвикана от пандемията от коронавирус.

През тази половин година се наложи да прекараме повече време у дома от нормалното и да ограничим контактите си с близки и приятели. Милиони хора по света загубиха работата си, а много от тези, които запазиха работните си места, трябваше да работят от вкъщи. Училищата и университетите преминаха към дистанционен режим на обучение. Хиляди събития бяха отменени, включително Летните олимпийски игри, Европейското първенство по футбол и „Евровизия“.

На този фон мога само да се радвам, че от 7 до 13 септември бул. „Витоша“ в София ще бъде залят от книги в рамките на традиционната септемврийска Алея на книгата. Защото в кризисни ситуации като настоящата книгите ни помагат да продължим напред въпреки несигурността, страха и болката, като ни дават знания, спокойствие и вдъхновение.

Тъй като по обективни причини с изд. AMG Publishing нямаше как да организираме премиера на „От нас зависи“ (AMG Publishing, 2020) след излизането на сборника в края на юни, сега ви предлагаме да си спретнем среща по време на Алея на книгата.

Заповядайте на шатра 3 на Алея на книгата на бул. „Витоша“ в София на 11 септември (петък) от 17:00 до 20:00 ч.

Освен че ще можете да се срещнете с мен, ще имате и възможността да си купите „Хората, които променят България“ (AMG Publishing, 2019) и „От нас зависи“ (AMG Publishing, 2020) на специална цена и с автограф.

Нека заедно си подарим една магична книжна вечер!

.

„Хората, които променят България“

В дебютния ми сборник „Хората, които променят България. Вдъхновение в 30 истории“ разказвам историите на 35 българи от света на бизнеса, образованието, културата, спорта, медиите и неправителствения сектор у нас.

С действията си всички те доказват, че добрината, постоянството и щедростта вършат повече и по-добра работа от мрънкането и търсенето на оправдания. Чрез тази книга искам да мотивирам възможно най-много българи да се посветят на смислени занимания, които им носят удовлетворение и им позволяват да допринасят за подобряването на средата тук.

Повече информация за „Хората, които променят България“ ще намерите в сайта на изд. AMG Publishing.

Изображение: AMG Publishing

.

„От нас зависи“

„От нас зависи: 50 порции храна за размисъл“ е опит от моя страна да осмисля случващото се по света и у нас.

В 50 статии споделям размислите си за настоящето и бъдещето на България; за мира и възможностите, които имаме като граждани на Европейския съюз; за ролята на възпитанието, грамотността и любопитството в личния ни живот и в колективното ни битие; за проблемите и дефицитите в българската образователна система; за медиите и псевдомедиите; за приликите между родните политика и футбол; за хората, които променят България; за заразителността на добрите примери; за депресията, тревожността, стреса и други психологически състояния, които застрашават здравето ни; за нуждата от информационна диета в XXI век; за силата на градивните действия; и за още много други теми, които ме вълнуват.

Повече информация за „От нас зависи“ ще намерите в сайта на изд. AMG Publishing.

Снимка: Личен архив
Лате рисунка: Владимир Стоев

.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *