„Книга на утехата“ за епохата на тревожността
Книга на утехата, Мат Хейг

Във време на опасно високи нива на тревожност, страх, стрес, разделение и несигурност ние се нуждаем най-вече от утеха, спокойствие, разбиране, състрадание, обич и пространство за размисъл и открити разговори по чувствителни теми. Вярвам, че „Книга на утехата“ на Мат Хейг може да даде надежда и сила на всеки, който я прочете. Тук ви поднасям малка селекция от пропитите от смирение и добрина думи на автора.

Read more
Линдзи Вон: Важно е да говорим за психичното здраве и депресията
Линдзи Вон - Дани Пенев

Линдзи Вон (1984) е американска състезателка по ски алпийски дисциплини, определяна за най-добрата скиорка за всички времена. Наскоро на английски излезе автобиографичната ѝ книга Rise: My Story. В нея тя говори по редица теми, включително психично здраве и депресия.

Read more
Книгите, които препоръчвам: Сибилла Шекерджийска-Бенатова
Сибила Шекерджийска-Бенатова - Дани Пенев

Сибилла Шекерджийска-Бенатова е реставратор на ръкописи в библиотеката на Пенсилванския университет, създателка на организацията с идеална цел A Book a Day, художничка и колекционерка на детски книги. Тук ви представям 10 любими нейни книги.

Read more
9 причини да съм благодарен на 2021 г.
9 причини да съм благодарен на 2021 г.

В тази статия споделям с вас 9 причини да съм благодарен на 2021 г. С този списък се надявам да ви вдъхновя да си дадете сметка за малките и големите неща в личен и професионален план, които ви носят усещане за смисъл и ви дават повод да заспивате и да се будите с усмивка!

Read more
Книгата, която ще ви доближи до отговора на най-важния въпрос
Как ще оцените живота си, Клейтън Кристенсен - Дани Пенев

Тази есен в мой превод на български език излезе книгата „Как ще оцените живота си?“ на Клейтън М. Кристенсен, Джеймс Олуърт и Карън Дилън. Тук ви представям 7 цитата от книгата, които, надявам се, ще ви убедят, че тя заслужава вниманието ви.

Read more
Прозренията на Дейл Карнеги за общуването – все така актуални 85 години по-късно
Дейл Карнеги - Дани Пенев

Книгата „Как да печелим приятели и да влияем на другите“ е публикувана през 1936 г. Прозенията на Дейл Карнеги за човешката психология и тайните на общуването си остават все така актуални 80 години по-късно

Read more